ماشین اپل چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
اپل در حال برنامه ریزی برای ساخت یک اتومبیل برای رانندگی به نام ماشین اپل می باشد.
لپ کلام: صدها کارمند اپل در حال توسعه و کار روی ماشینی خودران با مارک اپل می باشند که نیاز مصرف کنندگان را به طور کلی برطرف کند.
نکاتی که تا کنون راجع به آن می دانیم:
• پروژه ی ماشین اپل هنوز در دست اجرا است.
• انتظار داریم که سیستم عامل iOS نیز در آن بکار رود.
• مجوز آزمایش خودکار از DMV دریافت شده است.
• نرم افزار خودران در حال آزمایش است.
در سال ۲۰۱۴، اپل شروع به کار روی پروژه تیتان کرد. بیش از ۱۰۰۰ متخصص و مهندس ماشین روی پروژه ی توسعه ی ماشین اپل در مکانی مخفی در نزدیکی دفتر مرکزی کوپترینو کار می کنند.
در طول چند سال گذشته، اختلافات داخلی، مسائل مربوط به رهبری پروژه، و سایر مشکلات روی پروژه ی ماشین اپل تاثیر گذاشت و شایعات سال ۲۰۱۶ حتی نشان داد که برنامه های اپل برای ساخت ماشین متوقف شده است.
اما طبق آخرین اطلاعات بدست آمده، اپل ظاهرا بر مشکلات غلبه کرده و در حال پیشروی در این پروژه می باشد. و در حال حاضر برنامه دارد که با توسعه ی ماشین اپل خدمات بیشتری به مشتریان خود ارائه دهد.
رهبر پروژه ی ماشین اپل تا به حال چندین بار تغییر کرده و صدها کارمند در طول توسعه اخراج شده اند. اما اکنون این پروژه تحت رهبری John Giannandera، مدیر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی ماشین اپل در دست اجرا است. پیش از این، رهبری پروژه ی ماشین اپل بر عهده ی باب منسفیلد بود که او در سال ۲۰۲۰ بازنشسته شد.
کوین لینچ، معروف به رهبر توسعه ی اپل واچ، نیز به تیم پروژه ی ماشین اپل ملحق شده است تا علاوه بر کار روی اپل واچ به توسعه ی ماشین اپل نیز بپردازد.
بنابراین اپل از برخی از متخصصان با استعداد خود در زمینه توسعه ماشین اپل شرکت استفاده می کند. داگ فیلد، یکی از مدیران سابق تسلا، همچنین به عنوان نائب رئیس پروژه های ویژه، ناظر پروژه ی ماشین اپل بود که در سپتامبر ۲۰۲۱ این شرکت را ترک کرد. اما او به طور بالقوه تاثیرات منفی بر این پروژه گذاشت.
در دسامبر ۲۰۲۰، تایید شد که اپل در واقع هنوز برای در حال تلاش برای تولید یک ماشین خودران بوده که سعی دارد این ماشین را ظرف سه الی شش سال به بازار عرضه کند.
به گفته ی خبرگزاری رویترز هدف اپل عرضه ی ماشین اپل تا سال ۲۰۲۴ می باشد. اما تحلیلگر اپل، مینگ چی کو، معتقد است که ماشین اپل تا سال ۲۰۲۵ الی ۲۰۲۷ عرضه نخواهد شد و اپل هنوز با مشکلاتی در زمینه ی رهبری پروژه و مدیریت آن دست و پنجه نرم می کند.
اپل با یک شرکت تولیدی برای تولید ماشین اپل همکاری می کند و این شرکت در حال توسعه ی فناوری باتری نسل جدید برای افزایش برد و کارایی است. اپل با شرکت هیوندای و دیگر تولیدکنندگان ماشین به مذاکره پرداخته که منجر به ایجاد شایعاتی مبنی بر توافق اپل و هیوندای در مارس ۲۰۲۱ با هدف شروع تولید در سال ۲۰۲۴ شد.
ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا اپل شریک تولیدی خود را پیدا کند. زیرا که هنوز هیچ قرارداد شناخته شده ای با هیوندای منعقد نشده است.
مینگ چی کو، تحلیلگر اپل معتقد است که این ماشین محصول بعدی اپل خواهد بود. به گفته ی مینگ چی کو اپل با تراشه های طراحی شده توسط TSMC و با ادغام بهتر سخت افزار و نرم افزار، خدمات بهتری نسبت به رقبای احتمالی اش در بازار خودرو ارائه می دهد. تحلیلگر EETimes، این تراشه را می توان C1 نامید و احتمالا بر اساس پردازنده ی A12 Bionic باشد.
مینگ چی کو گفته است که شاسی ماشین اولیه اپل می تواند بر اساس پلتفرم خودروهای الکتریکی هیوندای E-GMP(BEV) طراحی شود. به احتمال زیاد ماشین اپل به عنوان یک مدل رده بالا یا به طور قابل توجهی بالاتر از یک خودروی الکتریکی استاندارد به بازار عرضه می شود.
در ژوئن سال ۲۰۱۷، مدیرعامل اپل، تیم کوک، به صورت علنی در مورد کار اپل در زمینه نرم افزارهای ماشین صحبت کرد و فعالیت این شرکت را در این حیطه تصدیق نمود. اپل اغلب جزئیاتی را در مورد پروژه هایی که در خال کار روی آندهاست با دیگران به اشتراک نمی گذارد. اما وقتی صحبت از نرم افزار ماشین می شود، به دلیل حفظ قوانین سکوت دیگر جایز نیست.
تیم کوک، مدیرعامل اپل، در مورد برنامه های اپل در مورد پروژه ی ماشین اپل می گوید:« تمرکز ما بر روی سیستم های خودکار است. پروژه ی ماشین اپل یک فناوری بسیار مهم از نظر ما محسوب می شود. به نوعی این پروژه، مادر همه ی پروژه های هوش مصنوعی به حساب می آید. که البته می توان آن را یکی از سخت ترین پروژه های هوش مصنوعی تلقی کرد.»
از اپایل سال ۲۰۱۷، اپل در حال آزمایش ماشین های خودران در جاده های عمومی کالیفرنیا است. اپل از چندین Lexus RX450h SUV 2015 اجاره شده از شرکت هرتز استفاده می کند. همزمان با آماده سازی نرم افزارهای خودران توسط اپل، ماشین های شاسی بلند در خیابان های کوپرتینو مشاهده شده اند. البته آزمایش ماشین های اپل سال هاست که به طول انجامیده است. اپل بیش از ۶۰ خودروی آزمایشی در راه دارد.
اپل با چهار تامین کننده سنسور لایدر که کوچکتر، مقرون به صرفه تر و راحت تر از سیستم های لایدر فعلی می باشند، به گفتگو پرداخته است. سیستم لایدرهای فعلی برای استفاده در تولید انبوه ماشین بسیار حجیم. گران قیمت هستند. اپل در صدد طراحی انقلابی بوده که به طور بالقوه می تواند در ماشین های خود درآینده از آن استفاده کند.
اپل از چندین تیم برای کار کردن روی جنبه های مختلف نرم افزار رانندگی خودکار استفاده می کند. در کانادا، تیمی متشکل از ۱۲ مشتری سابق BlackBerry QNX، به توسعه ی سیستم عامل اصلی پرداخته و تیم دیگری به توسعه ی نرم افزار مانند نمایشگر سربالا و قابلیت های ماشین خودران می پردازند.
همچنین اپل در حال کار بر روی سرویس شاتل خودران به نام PAIL ( مخفف کلمه ی Palo Alto to Infinite Loop ) است. اپل با فولکس واگن همکاری می کند و نرم افزار خودران خود را در ون های Volkswagen T6 Transporter نصب کرده است.
هنوز زمان زیادی تا موعد آماده شدن ماشین اپل باقی مانده و احتمالا در مورد این پروژه جزئیات بیشتری به گوش ما خواهد رسید. زیرا اپل برای تولید این ماشین باید به دنبال معاملات با مجموعه ی کاملا جدیدی از شرکای زنجیره ی تامین باشد.
ماشین اپل : ماشینی با مارک اپل
در طول چند سال گذشته، پروژه های ماشین اپل بسیار سر زبان ها افتاده است. شایعات اولیه حاکی از آن بود که اپل ماشین کاملی خواهد ساخت. اما با بوجود آمدن مشکلاتی از قبیل بر عهده گرفتن رهبری این پروژه، مسائل مربوط به توسعه ی این ماشین و درگیری های داخلی منجر به ایجاد شایعه ی توقف پروژه شد.
طبق این شایعات اپل به توسعه ی فناوری خودران خواهد پرداخت.
در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰، شایعات جدیدی بوجود آمد که نشان می داد اپل به دنبال تولید ماشینی با مارک اپل بوده و سپس مجددا شایعات متعددی در اواخر سال ۲۰۲۰ انتشار یافت که این مسئله را تایید می کرد.
اپل همچنین در حال طراحی باتری جدیدی است که می تواند هزینه های مربوط به باتری را کاهش داده و برد ماشین را افزایش دهد.
اپل در حال طراحی یک طرح تک سلولی است که سلول های باتری را تکثیر کرده و با حذف کیسه ها و ماژول ها که مواد باتری را در خود جای می دهند، فضای داخلی باتری را آزاد می کند. فناوری باتری این ماشین شبیه به آیفونی بوده که برای اولین بار مشاهده کردید.
به گزارش CNBC، طراحی اولین ماشین اپل به گونه ای بوده که بدون راننده کار می کند. این ماشین کاملا مستقل بوده و CNBC معتقد است که ماشین های اولیه اپل می توانند برای مواردی چون تحویل غذا و شرکت هایی که از robotaxis استفاده می کنند، بکار بروند.
اپل برای شروع به کار بر روی ماشین اپل، در حال صحبت با شرکای تولیدی و تامین کنندگان قطعات است. اپل به طور قابل توجهی در زنجیره ی تامین ماشین به فعالیت پرداخته و شواهد نشان می دهد که در حال کار روی تمام جزئیات مهندسی و ساخت ماشین است.
شایعه ای نشان می دهد که اپل برنامه ی همکاری با یک شرکت تولید کننده با تجربه ی ماشین را کنار گذاشته و در عوض تصمیم دارد ماشین برقی خود را به طور مستقل توسعه دهد. اما صحت این مسئله مشخص نیست. زیرا منابع دیگر نشان می دهند که اپل همچنان در حال همکاری با شرکت موردنظر است.
همکاری احتمالی
از اوایل سال ۲۰۲۱، شایعات متعددی بوجود آمده که نشان می دهد اپل با تامین کنندگان مشهور قطعات الکترونیکی ماشین برای دریافت قطعات مربوط به ماشین اپل وارد مذاکره شده است.
همچنین گفته می شود که اپل در حال ایجاد یک کارخانه تولید در ایالات متحده در همین راستا می باشد. شایعه شده بود که اپل در حال همکاری با هیوندای برای ساخت ماشین اپل بوده و قصد دارد توسعه ی ماشین اپل را به نام تجاری کیا به عنوان بخشی از چارچوبی که ممکن است تولید آن در ایالات متحده اتفاق بیوفتد، تغییر دهد. اما این مسئله به نتیجه نرسید.
شایعات حاکی از آن است که تحت مشارکت هیوندای، هیوندای موبیس، طراحی و تولید برخی از قطعات ماشین اپل را برعهده خواهد داشت و کیا، وابسته به گروه هیوندای، خط تولید ایالات متحده برای ماشین اپل را ارائه می دهد. گفته می شود که مدیران هیوندای در مورد چشم انداز توافق با اپل اختلاف نظر دارند.
اگرچه اپل قصد داشت که ۴ ترلیون وون معادل ۳.۶ میلیارد دلار در کیا موتورز سرمایه گذاری کند. در حالی که کیا قرار است ماشین اپل را در شرکت خود واقع در جورجیا، ایالات متحده، تولید کند. گفته می شود که اپل روی همکاری با هیوندای-کیا حساب کرده است. زیرا که این قرارداد به اپل اجازه می دهد تا به یک خودروساز با قابلیت تولید خودرو در آمریکای شمالی دسترسی پیدا کند.
شرکت هیوندای-کیا مایل بود که روی نرم افزار و سخت افزار ماشین اپل کنترل داشته باشد. زیرا اپل سعی داشت که یک خودروی کامل با مارک اپل با بهره مندی از نرم افزار به بازار عرضه کند، نه به عنوان یک مدل کیا.
علی رغم همه ی شایعات مبنی بر مشارکت اپل با شرکت هیوندای-کیا، اپل مذاکرات را متوقف کرده و همچنین در مورد برنامه های پروژه ی ماشین اپل با سایر تولیدکنندگان خودرو به بحث و گفتگو پرداحته است.
به گزارش بلومبرگ، اپل از اینکه هیوندای خبر گفتگو و مذاکرات خود با اپل را تایید کرده، ابراز ناراحتی کرده است. هرچند که هیوندای در نهایت اظهارات خود را پس گرفت. هیوندای و کیا، شرکت وابسته به آن، در فوریه ۲۰۲۱ تاکید کردند که در حال مذاکره با اپل برای همکاری در زمینه توسعه ی خودروهای برقی خودران نیستند.
هنوز مشخص نیست که آیا مذاکرات درباره ی این موضوع مجددا از سر گرفته می شود یا خیر. اما برخی از سایت های رسانه ای کره معتقدند که این همکاری می تواند ادامه یابد و اپل کیا را برای همکاری انتخاب کند.
همچنین گفته می شود که اپل در مورد مشارکت احتمالی با شرکت نیسان نیز تماس گرفته است. اما مذاکرات انجام شده کوتاه بود و به دلیل اختلاف نظرها در خصوص ویژگی های ماشین اپل به سطح اجرایی نرسید.
این دو شرکت با یکدیگر به توافق نرسیده و نیسان نگران بود که اپل آن را به یک تامین کننده ی سخت افزار به حساب آورده و حقیر بشمارد. اپل خواهان کنترل کامل بر طراحی و نرم افزار ماشین اپل بوده و نیسان گفته است که قصد ندارد شیوه ی ساخت خودروهایش را تغییر دهد. نیسان از همان زمان خبر داد که در حال مذاکره با شرکت اپل نیست.
به گفته ی تحلیلگر اپل، مینگ چی کو، شاسی ماشین اپل می تواند بر اساس پلتفرم خودروی برقی هیوندای E-GMP(BEV) طراحی شود که از دو موتور، سیستم تعلیق عقب پنج قطعه ای، محور محرک یکپارچه، و سلول های باتری که می توانند مسافت بیش از ۵۰۰ کیلومتر را با هر بار شارژ کامل طی کنند و با ۱۸ دقیقه شارژ سریع تا ۸۰ درصد شارژ می شوند. یک ماشین مدل بالا با وجود پلتفرم E-GMP قادر است از ۰ تا ۶۰ مایل در ساعت را در کمتر از ۳.۵ ثانیه بپیماید. حداکثر سرعت این مدل ۱۶۰ مایل در ساعت خواهد بود.
همچنین ممکن است اپل با جنرال موتورز و سازنده اروپایی PSA برای مدل های بعدی یا در بازارهای دیگر همکاری کند.
هرچه بیشتر اپل با شرکای تولیدی اش به همکاری بپردازد، زمان توسعه ی ماشین اپل کوتاه تر خواهد شد. به نقل از مارگ گورمن از بلومبرگ، اپل در حال تلاش برای یافتن یک خودروساز مناسب برای ساخت ماشین اپل است و گفته می شود که خودروسازان نگران پیامدهای ناشی از توافق با اپل روی نام تجاری شان هستند. در نتیجه، ظاهرا اپل به دنبال تولیدکنندگان قراردادی مانند Foxconn بود که در حال حاضر با اپل در ارتباط است.
شرکت Foxconn منتاژ کننده اصلی آیفون بوده که اخیرا از یک شاسی خودروی برقی و بک پلتفرم نرم افزاری برای کمک به خودروسازان جهت عرضه ی سریعتر مدل های ماشین به بازار رونمایی کرد. با اینکه احتمالات دیگری وجود دارد اما به احتمال زیاداپل سازنده ی خودرو را خودش انتخاب می کند.
بر اساس گزارش The Korea Times، اپل به زمان امضای توافقنامه اش با LG Magna e-Powertrain نزدیک است. ظاهرا اپل با ظرفیت تولید کوچک LG Magna e-Powertrain مشکلی ندارد. از این رو ممکن است که این شرکت قصد تولید ماشینی در مقیاسی به بزرگی سایر خودروسازان ندارد. طبق گزارشات بدست آمده، نسل اول ماشین اپل به عنوان فرصتی برای ارزیابی بازارپذیری این پروژه شناخته می شود تا یک ماشین واقعی در تولید انبوه.
در صورت توافق با LG Magna e-Powertrain، دو طرف به طور مشترک جزئیات دقیق تولید ماشین اپل را تعیین کرده و ظاهرا نمونه ی اولیه آن در اوایل سال ۲۰۲۴ معرفی خواهد شد. اپل در ژوئن ۲۰۲۱ وارد مذاکرات اولیه با دو شرکت چینی شد که ممکن است این دو شرکت تامین باتری های ماشین اپل را بر عهده بگیرند. اپل در حال بررسی گزینه های باتری های دو شرکت BYD و CATL می باشد. این در حالی است که شرکت اپل در تلاش بوده تا در ایالات متحده تاسیسات تولیدی به راه بیاندازد.
البته احتمالا اپل در حال برنامه ریزی برای همکاری با تولیدکنندگان تایوانی در مورد باتری هایی است که در ایالات متحده مستقر هستند. شرکت Foxconn تایوانی و Advanced Lithium Electrochemistry، هر دو قصد دارند کارخانه هایی را در ایالات متحده راه اندازی کنند که می تواند در نهایت باتری هایی برای ماشین اپل تولید کند.
اپل در سال ۲۰۲۱ همچنین تیمی از کارکنان پروژه ی ماشین اپل را به کره ی جنوبی فرستاد تا با LG، گروه SK و سایرین ملاقات کرده و در مورد فرصت های تجاری احتمالی مربوط به ماشین اپل صحبت کنند.
گفته می شود که اپل به کار خود برای یافتن شرکتی جدید برای پیوستن به زنجیره ی تامین ماشین های آینده اش ادامه می دهد. اپل به دنبال شرکت هایی بوده که بتوانند باتری های لیتیوم آهن فسفات تولید کنند.
شایعات حاکی از آن است که اپل در ماه سپتامبر از تویوتا بازدید می کند. مذاکرات اپل برای یافتن و سپس مشارکت با تامین کنندگان همچنان ادامه دارد.
تاریخچه ی توسعه ی ماشین اپل
علاقه ی اپل به تولید ماشین به قبل از آیفون بر می گردد و مدیران اپل قبل از راه اندازی دستگاه آیفون در مورد ساخت ماشین به بحث و گفتگو پرداختند. استیو جابز به فکر توسعه ی ماشین اپل بود و حتی در سال ۲۰۱۰ با سازنده ی V-Vehicle سبک وزن و ارزان قیمت ملاقات کرد. اما گفته می شود که در سال ۲۰۰۸ ترجیح داد که به جای پرداختن به ماشین، توجه خود را به توسعه ی آیفون اختصاص دهد.
با توجه به اینکه آیفون در حال حاضر به عنوان سودآورترین دستگاه اپل در حال فروش است، اپل به راه های دیگر تحقیق و توسعه روی آورده و بار دیگر پروژه ی مربوط به ماشین اپل را مورد بررسی قرار می دهد.
اولین جزئیات در مورد ماشین اپل در اوایل سال ۲۰۱۵ منتشر شد.
در فوریه ۲۰۱۵، یک ون مرموز اجاره شده توسط اپل در حال رانندگی توسط فردی در خیابان های شمال کالیفرنیا مشاهده شد. این ون دارای چند دوربین بوده که طبق حدس و گمان ها اپل از آن برای توسعه ی محصول خود که مشابه Google Street View می باشد، استفاده می کند. برخی بر این عقیده بودند که این ون مقدمه ی توسعه ی ماشین اپل به عنوان خودرویی خودران خواهد بود. اما با وجود بهره مندی ون ها از راننده این فرضیه رد شد. اپل بعدها توضیح داد که ون ها مربوط به پروژه ی نقشه برداری می باشد.
تنها چند روز پس از ظهور ون ها برای اولین بار در خیابان، یک کارمند ناشناس به Business Insider ایمیل فرستاد که اپل در حال کار بر روی پروژه ای بوده که با پرداخت پول، تسلا را در آن پروژه بکار برده است.
طبق گفته ی این منبع، کارکنان تسلا از کار روی این پروژه بسیار هیجان زده بودند.
در اواسط ماه فوریه، Financial Times، دریافت که اپل در حال استخدام کارشناسان فناوری خودرو و همچنین طراحی خودرو در یک آزمایشگاه محرمانه تحقیقاتی است. این موضوع از استخدام یوهان یونگ ویرت، مدیرسابق تحقیق و توسعه مرسدس بنز توسط اپل و همچنین تلاش های این شرکت برای تحقیق در مورد محصولات خودرو پرده برداشت.
فایننشال تایمز و دیگر منابع رسانه ای در ابتدا حدس می زدند که شاید اپل در حال توسعه ی یک نرم افزار پیشرفته فراتر از CarPlay می باشد. هیچکس حتی فکر پروژه ی ماشین اپل به ذهنش خطور نمی کرد. اما تنها مدتی بعد، وال استریت ژورنال تصاویری را منتشر کرد. به گفته ی این سایت، اپل از سال ۲۰۱۴ کار خود را در مورد یک وسیله ی نقلیه الکتریکی شروع کرده است. به نقل از منابع وال استریت ژورنال، صدها کارمند اپل در حال کار روی طراحی یک خودروی برقی شبیه به مینی ون با نام رمزی Project Titan هستند.
استیو زادسکی، معادن طراحی محصولات اپل، بر پروژه ی تیتان تحت رهبری دن ریکیو نظارت داشت. تیم کوک، مدیرعامل اپل، بیش از ۱۰۰۰ کارمند را که بیشتر آن ها از خود شرکت اپل بودند برای این پروژه استخدام کرد. از سوی دیگر، مدیران اپل با تولیدکنندگان قراردادی خودروهای گران قیمت مانند مگنا استایر ملاقات کردند.
تیم خودرویی اپل طیف وسیعی از فناوری ها را مورد بررسی قرار داد. این فناوری ها شامل درهای موتور دار بی صدا، فضای داخلی ماشین بدون فرمان یا پدال گاز، نمایشگرهای واقعیت افزوده، حسگر لایدر بهبود یافته و چرخ های کروی می شود.
اما همچنان مدیران اجرایی در مورد موارد مهمی چون اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بودن ماشین تصمیمی نگرفته اند. در ژانویه سال ۲۰۱۶، در نتیجه ی مشکلات داخلی، استیو زادسکی، اعلام کرده کرد که از پروژه کنار کشیده است. در جولای ۲۰۱۶، باب منسفیلد، مدیراجرایی سابق اپل، که در سال ۲۰۱۲ بازنشسته شده بود، به عنوان سرپرست تیم ماشین برقی اپل به این شرکت بازگشت. پس از اینکه منسفیلد سرپرستی پروژه را در تابستان ۲۰۱۶ بر عهده گرفت، ظاهرا استراتژی اپل به سمت ساخت ماشین اتوماتیک تغییر کرد. در آگوست و سپتامبر ۲۰۱۶، اپل ده ها کارمند خود را که روی پروژه کار می کردند اخراج کرد. برخی از آن ها به سایر استارتاپ های رانندگی بدون نیاز به راننده پیوسته اند.
اپل بیشتر روی فناوری اصلی وسایل نقلیه خودران تمرکز داشته تا ساخت یک ماشین واقعی. شایعات اولیه نشان می داند که این شرکت هنوز در حال توسعه یک ماشین بوده و به دنبال شرکایی برای همکاری می گردد.
پس از آن اطلاعاتی انتشار یافتند که نشان می داد اپل این پروژه را متوقف ساخته است. اپل مجوز DMV کالیفرنیا را برای آزمایش وسایل نقلیه اتوماتیک یا خودران در جاده های عمومی دریافت کرده است و ماشین های آن، Lexus SUV و بهره مندی از تجهیزات رادار و حسگر، قبلا در جاده دیده شده اند. البته ممکن است اپل مکانی را برای آزمایش ماشین های خود در آریزونا خریداری کند.
در آگوست ۲۰۱۸، شایعاتی بوجود آمد که به طور بالقوه بار دیگر ایده ی ماشین اپل را مورد بررسی قرار داد. مینگ چی کو، تحلیلگر معتبر اپل، گفتدکه اپل در حال کار بر روی ماسینی استدکه بین سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ راه اندازی می شود. با این وجود، شابعاتی دیگر می گویند که اپل کار خود را روی ماشین اپل متوقف کرده و در عوض روی نرم افزار متمرکز شده است.
اپل در ژانویه ۲۰۱۹، یکبار دیگر پروژه ی تبتان را کنار گذاشت و بیش از ۲۰۰ کارمند خود را اخراج کرد. در سال ۲۰۲۰، باب منسفیلد، که از سال ۲۰۱۶ روی این پروژه نظارت داشت، بازنشسته شد و جان جیاناندریا سرپرستی این پروژه را بر عهده گرفت. کوین بینچ علاوه بر کار بر روی اپل واچ، در نیم ماشین اپل نیز فعالیت دارد.
داگ فیلد، یکی از مدیران سابق تسلا که در کنار جان جیاناندریا و کوین لینچ سرپرستی پروژه ی ماشین اپل را برعهده داشت، در ماه سپتامبر این شرکت را ترک کرد. مشخص نیست که این امر پروژه ی اپل را تحت تاثیر قرار می دهد یا خیر اما می تواند شکستی بزرگ برای اپل محسوب شود. زیرا او نائب رئیس پروژه های خاص بود. لینچ پس از فیلد مسئولیت توسعه ی ماشین اپل را بر عهده گرفت.
اپل در ژوئن ۲۰۱۹، اپل استارتاپ خودروهای خودران را خریداری کرد که خدمات شاتل را نیز در بر می گرفت. اپل چندین کارمند Drive.ai را در زمینه مهندسی و طراحی محصول برای پروژه های ماشین اپل استخدام کرد. اپل در اوایل سال ۲۰۲۰ با شرکت خودروهای الکتریکی Canoo مذاکراتی انجام داد. اما این مذاکرات در نهایت منجر به توافق نشد. اپل و کانو در مورد چندین گزینه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
از سرمایه گذاری گرفته تا خرید این شرکت به عنوان بخشی از تلاش های اپل برای پیشرفت در پروژه ی خودروهای برقی.
کانو یک پلتفرم مقیاس پذیر و مدولار خودروهای برقی توسعه داده که توجه اپل را به خود جلب کرده است. کانو امیدوار بود که بتواند از طریق اپل سرمایه گذاری کند اما مذاکرات خوب پیش نرفت و کانو با شرکت Hennessy Capital Acquisition Corp وارد مذاکره و سپس به توافق رسید. کانو قصد دارد که وسایل نقلیه الکتریکی تجاری مانند ون ایجاد کند.
تلاش برای استخدام
اپل با تیمی متشکل از حدودا ۲۰۰ کارمند که روی پروژه ی ماشین اپل کار می کردند، فعالیت خود را آغاز کرد. گفته می شود که اپل سعی داشته تا تعداد کارمندانش را به ۱۰۰۰ برساند. از اوایل سال ۲۰۱۵، اپل در حال استخدام کارکنان صنعت خودرو و سایر زمینه های مرتبط با خودرو، مانند محققان و متخصصان فناوری باتری و سیستم های خودران است.
اپل همچنان به استخدام افراد برای پروژه ی ماشین اپل ادامه می دهد. در حالی که برخی شایعات نشان می دهند اپل قصد دارد که بر روی نرم افزار تمرکز کند نه یک ماشین واقعی. اما برنامه های اپل واقعا نامشخص است.
برخی از کارکنان تیم اپل قبلا در شرکت های بزرگی مانند تسلا، فورد و جنرال موتورز کار کرده اند. در حالی که برخی دیگر از شرکت های کوچکتر مانند Ogin، MIT Motorsports، A 123 Systems، Concept Systems، Autoliv و General Dynamics استخدام شده اند. استخدام های برجسته اپل از تسلا شامل افراد زیر می شود: دیوید نلسون- مدیر مهندسی مکانیک سابق، جان ایرلند- مهندس سابق موتور محرکه پیشرفته، لارن سیمینرا- سرپرست سابق تسلا و کریس پوریت- نائب رئیس سابق تسلا. بنظر می رسد که کریس پوریت به عنوان نقش کلیدی فعال در پروژه ی ماشین اپل توسط این شرکت استخدام شده است.
پوریت چندین سال تجربه در صنعت خودروسازی اروپا دارد. زیرا قبل از پیوستن به تسلا در شرکت هایی چون Lans Rover و Aston Martin کار کرده است.
دیوید ماسوکیویچ، برنامه نویس CNC ارشد سابق تسلا، در آوریل ۲۰۱۶ به اپل پیوست تا در آزمایشگاه تولید محصولات کار کند و شاید موفق به تولید نمونه های اولیه قطعات طراحی شده برای ماشین اپل شود. کوین هاروی، که در گذشته در فروشگاه دستگاه CNC در Andretti Autosportکار می کرد نیز در بخش آزمایشگاه اپل مشغول است. استخدام پنج کارمند از شرکت A123 Systems بسیار قابل توجه می باشد. این شرکت به تولید باتری برای وسایل تقلیه برقی می پردازد. A123 Systems از اپل به دلیل دزدیدن کارمندانش شکایت کرد که البته این مسئله حل و فصل شد. این افراد در تولید باتری های لیتیوم یونی برای خودروهای برقی تخصص داشتند.
مجیب ایجاز، مدیر ارشد اجرایی سابق این شرکت، یکی از استخدام های اپل به شمار می آید. اپل در A123 Systems تیمی را جهت تحقیق و توسعه رهبری می کرد و قبل از آن در فورد به عنوان مدیر و مهندس خودروهای الکتریکی و پیل سوختی مشغول به کار بود. اپل همچنین دو مهندس سابق فورد و یک مهندس از جنرال موتورز را استخدام کرد. از دیگر کارمندانی که در فورد کار می کردند و به استخدام اپل درآمدند می توان به تاد گری و آیندریا کمپبل، متخصصان بدنه ی خودرو، اشاره کرد.
در اواسط سال ۲۰۱۵، اپل داگ بتس را که قبلا به عنوان نائب رئیس گروه کرایسلر فعالیت می کرد را به استخدام این شرکت درآورد. بتس به عنوان مدیر عملیات و خدمات با کیفیت در زمینه ی خدمات جهانی به فعالیت می پرداخت و ممکن است که به عنوان بخشی از تیم عملیاتی روی پروژه ی ماشین اپل کار کند.
اپل چندین کارمند را از استارتاپ موتورسیکلت های برقی میژن موتورز استخدام کرد که این اقدام منجر به تعطیلی این شرکت شد. اپل شش مهندس را از این استارتاپ به خدمت گرفت که گفته می شود آن ها دارای تخصص درایو برقی هستند. اپل افرادی متخصص در زمینه وسایل نقلیه خودران مانند مهندس تسلا موتورز به نام جیمی کارلسون ( در پروژه ی سیستم عامل خودروهای خودران تسلا کار می کرد)، پل فرگان، محقق و متخصص خودروهای خودران، جاناتان کوهن، مدیر سابق آموزش های NVIDI Drive NX و جیم وایدو که قبلا به عنوان رئیس مهندسی سیستم خدمت می کرد را استخدام کرده است. سایر استخدام های ۲۰۱۵ شامل Hal Ockerse یکی از مهندسان تسلا موتورز می شود که در این شرکت روی اجزای سیستم کمک راننده کار می کرد. نفر بعدی Subhagato Dutta بوده که در تیم الگوریتم خودرو در شرکت Texas Instruments مشغول به کار بود. و از دیگر افراد می توان به Yakshu Madaan اشاره کرد که در گذشته در Tata Motors، بزرگترین تولید کننده خودرو در هند کار می کرده است.
در تابستان سال ۲۰۱۶، اپل دن دوج را اینخدام کرد. دن دوج در گذشته بخش نرم افزارهای خودروی بلک بری را اداره می کرد و QNX را توسعه بخشید. از آن جایی که دوج متخصص نرم افزار خودرو بوده، انتظار می رود که در تیم توسعه ی سیستم ماشین خودکار اپل مشغول به کار است. اپل دارای حداقل ۲۴ کارمند سابق BlackBerry QNX را استخدام کرده تا روی توسعه ی پلتفرم نرم افزاری داخلی خودرو در تاسیساتی در کاناتا، کانادا، کار کنند. مارک روبر، مهندس مشهور، به طور موقت در تیم پروژه ی ویژه ی اپل کار می کرد که با توسعه ی فناوری VR و استفاده از آن در اتومبیل های خودران سعی داشت که با کاهش بیماری راه زدگی، امکان انجام فعالیت هایی چون مطالعه در ماشین را بوجود بیاورد. روبر چند سال است که با اپل کار می کند و نام او در چندین اختراع ثبت شده است.
از فناوری VR به طور خاص در خودروهای خودران استفاده می کنند تا نیاز به راننده را از بین ببرند. اپل در آگوست ۲۰۱۸، داگ فیلد را دوباره استخدام کرد. داگ فیلد به مدت پنج سال در تیلا مسغول به کار بوده و بر تولید مدل ۳ نظارت داشت. فیلد به عنوان نائب رئیس بخش مهندسی سخت افزار مک در اپل خدمت می کرد تا اینکه سال ۲۰۱۳ اپل را به قصد کار در تسلا ترک کرد. فیلد به طور مجدد در سپتامبر ۲۰۲۱ پروژه ی ماشین اپل را ترک کرد و کوین لینچ جایگزین وی شد.
اپل در دسامبر ۲۰۱۸ اندرو کیم، طراح ارشد سابق تسلا و مایکروسافت هولولنز را استخدام کرد.با توجه به سابقه و تجربه ای که دارد، او می تواند در پروژه ی عینک های AR یا ماشین اپل کار کند. گفته می شود اپل سعی دارد در آینده هر دو پروژه را توسعه دهد. اپل در ماه جولای استیو مک مانوس، یکی از مدیران سابق تسلا با تخصص برای کار روی نمای بیرون و داخلی خودرو استخدام کرد. مک مانوس در حال حاضر به عنوان مدیر ارشد در اپل مشغول به کار بوده و می توان از او برای پروژه ی ماشین اپل نیز کمک گرفت. اپل در سال ۲۰۱۹، مایکل شوکوتچ، معاون سابق تسلا، با سابقه ی کار روی موتور و گیربوکس ماشین، را استخدام کرد. در سال ۲۰۲۰، اپل جانانان سیو، مهندس ماشین BMV که در تسلا و وایمو کار می کرد و همچنین استورات باورز، یکی دیگر از معاونان سابق تسلا را استخدام کرد.
در دسامبر ۲۰۲۰، اپل مانفرد هارر، یکی از مدیران شرکت پورشه با تخصص طراحی شاسی را استخدام کرد. هارر یکی از بهترین مهندسان گروه فولکس واگن محسوب می شد و در این شرکت مدیریت توسعه ی شاسی را بر عهده داشت.
یکی از مدیران ارشد سابق فولکس واگن در طی مصاحبه ای با بیزینس اینسایدر اذعان داشت که آقای هارر یک قهرمان محسوب می شود. هارر قبل از کار روی توسعه ی شاسی در پورشه، در شرکت بی ام و و آئودی کار می کرد.
اپل در ژوئن ۲۰۲۱، اولریش کرانز، بنیانگذار ارشد سابق بی ام و و استارتاپ خودروهای خودران یا اتوماتیک را برای پروژه ی ماشین اپل استخدام کرد. کرنز موسس شرکت کانو، این شرکت را اوایل امسال ترک کرد. قبل از تاسیس کانو، کرنز به توسعه ی خودروهای i8 و i3 در BMW کمک کرد. او به مدت ۳۰ سال در شرکت BMW مشغول به کار بود. اپل در آگوست ۲۰۲۱، دو مهندس سابق مرسدس را استخدام کرد تا روی پروژه ی خاص ماشین اپل کار کنند. این دو مهندس در تولید انبوه وسایل نقلیه، فرمان خودرو ، دینامیک و مدیریت پروژه تخصص دارد.
دفاتر مرکزی مخفی
شایعات متعددی در مورد ماشین اپل نشان می دهد که کارکنان اپل در حال بر روی پروژه در یک مکانی در منطقه ی خلیج هستند. شایعات و گمانه زنی ها حاکی از آن است کارگاه ماشین اپل در Sunnyvale در کالیفرنیا واقع شده است. اپل به طور رسمی چندین ساختمان شناخته شده در محل Sunnyvale اجاره کرده است. اما گفته می شود که از شرکتی به نام SixtyEight Research بهره برداری می کند. SixtyEight Research ادعا می کند که یک شرکت تحقیقاتی علمی بازار است. اما مجوزهایی از طرف شهرداری برای احداث منطقه ای برای ساخت خودرو و گارژ تعمیرات دریافت کرده است. صحت شایعات وجود کارگاه ماشین اپل در منطقه ی Sunnyvale مشخص نیست. اما بر اساس اطلاعات گذشته، پروژه ی توسعه ی خودرو یا نرم افزار خودرو، در یک مکان مخفی خارج از محوطه اصلی شرکت در حال انجام است.
اپل بسیاری از املاک و مستغلات در منطقه Sunnyvale را تصاحب کرده است. از جمله، یک ساختمان صنعتی که زمانی کارخانه بطری سازی پپسی بود.
چندین شرکت با اسامی مخفی به طور بالقوه با پروژه ی ماشین اپل در ارتباط هستند. اسامی آن ها به شخصیت های اساطیر یونان مانند زئوس، رئا و آتنا اشاره می کند که همه ی آن ها به طور ملموس با تیتان در اساطیر یونان مرتبط هستند. شاید این شرکت ها به پروژه ی تیتان یا همان پروژه ی مربوط به ماشین اپل ارتباط دارند.
شایعات نشان می دهند که اپل یک آزمایشگاه مخفی در مورد تحقیق و توسعه ی ماشین اپل در برلین راه اندازی کرده است. گفته می شود که این مرکز بین ۱۵ الی ۲۰ مرد و زن از صنعت خودروسازی آلمان را استخدام کرده که همگی در زمینه های مهندسی، نرم افزار، سخت افزار و فروش کار می کنند.
اپل در اواخر سال ۲۰۱۸ یک مرکز تولیدی بزرگ در میلپیتاس در کالیفرنیا اجاره کرد. هنور مشخص نیست که اپل قصد دارد در این مرکز به چه کاری بپردازد. اما حدس زده می شود که از آن برای ماشین اپل استفاده کند.
برنامه های ماشین اپل به شدت بر ایمنی تمرکز دارد. علاوه بر این، کسانی که برنامه های مربوط به وسایل نقلیه را اداره می کنند، باید چند دوره آموزش رانندگی را بگذرانند. اپل همچنین پروتکل های ایمنی را در نظر گرفته که راننده را ملزم می کند که در صورت نیاز کنترل ماشین را در دست گزفته و در صورتی که ماشین با شرایطی نامناسب مواجه شد، راننده کنترل آن را بر عهده بگیرد.
در سال ۲۰۱۵ اپل سه نام را مرتبط به ماشین ثبت کرد: apple.car-apple.cars-apple auto