📋فهرست مطالب:
تشخیص آیفون باز شده و تعمیری از اصلی
بزرگترین نگرانی کاربرانی که قصد خرید آیفونهای دستدوم را دارند، تعمیری بودن یا نبودن آیفون مورد نظرشان است. این مسئله زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که تعمیرات قبلی قابل قبول نبوده و مشکل دستگاه را حل کرده باشد یا حتی از قطعات بی کیفیت و بعضاً دست دوم یا سرقتی استفاده شود.
در این مقاله با شما هستیم تا راهکارهای چک کردن آیفون دستدوم را برای شما بازگوی کنیم تا با دانش و اطمینان بیشتری به سمت خرید محصول دلخواه خود بروید.
آثار فیزیکی
هنگام تعمیر و باز شدن آیفون به صورت معمول پیچهای طرفین درگاه لایتنینگ تعویض نشده و همان پیچ های اصلی استفاده می شود.
به همین دلیل احتمالاً بادقت زیاد و البته ذرهبین شاهد خط و خش و حتی خوردگی پیچ به علت باز شدن با ابزار مخصوص بوده و می تواند گواهی بر تعمیر شدن یا حداقل باز شدن دستگاه باشد.
همچنین در آیفون 11 به بالا از صفحه نمایش OLED استفاده شده که در هنگام تعمیر بعضاً با نسخه های چینی LCD تعویض می شوند.
این موضوع را از راهکارهایی مثل درز نور پسزمینه در لبه های صفحه یا عمیق نبودن رنگهای مشکی تولید شده توسط صفحه نمایش و همچنین گپ بین شیشه صفحه نمایش و خود پنل تصویر می توان این مورد را تشخصی داد.
تاریخچه تعمیرات در iOS
در نسخه 15.2 سیستم عامل iOS اپل امکان مشاهده تاریخچه تعمیرات را درون آیفون قرار داده است.
در صورت تعویض باتری، صفحه نمایش و سایر قطعات، این بخش به شما اعلام می کند که قطعه با قطعه اصلی اپل تعویض شده است یا اینکه قطعه اصلی نبوده و اپل آن را تأیید میکند.
درصورتیکه فروشنده به شما لیست قطعات تعمیری را داده است می توانید در این بخش آن را چک کنید و با لیست مطابقت دهید.
میزان سلامت باتری و تاریخچه سیکل شارژ
باتری هایی که این روزها در آیفون مورد استفاده قرار می گیرند از نوع لیتیوم یونی یا لیتیوم پلیمری هستند.
تکنولوژی ساختاری آن به گونهای است که عمل شارژ و تخلیه شارژ باعث از بین رفتن خاصیت باتری در سطح ساختار اتمی آن شده و به مرور قابلیت نگهداری شارژ را ازدستداده و ظرفیت آن دچار کاهش می شود.
به همین دلیل آیفون هایی با عمر متوسط 3 سال به بالا اغلب دچار مشکل باتری و به تبعیت از آن ناچار به تعویض باتری می شوند.
بهتر است که میزان سلامت باتری را در زیر منوی باتری در تنظیمات آیفون چک کنید. اگر دستگاه با عمر 2 یا 3 سال به بالا است و درصد سلامتی بالای 85 درصد است، بهتر است سیکل های شارژ را با دقت چک کنید تا از تعویض نبودن باتری آیفون اطمینان حاصل کنید.
برای چک کردن سیکل آیفون کافی است ابتدا به تنظیمات آیفون وارد شوید و به بخش Privacy > Analytics & Improvements > Analytics Data بروید.
در اینجا فایل های آنالیز آیفون از وضعیت خود که به صورت خودکار با مجوزی که در ستاپ اولیه آیفون به آن می دهید برای اپل ارسال می شوند وجود دارد؛
نگران نباشید، اپل فایل های شخصی شما را بررسی یا ارسال نمی کند و این فایلها صرفاً موارد عیبیابی و رفع باگ است.
در اینجا به دنبال فایلی با شروع اسم “log-aggregated” باشید و جدید ترین تاریخ مربوط به آن که پایین ترین فایل موجود در لیست است را پیدا کنید.
وارد آن شوید. در اینجا متنی مانند کد را مشاهده خواهید کرد.
کل این کد را انتخاب و کپی کرده و در نوت پد خود پیست کنید.
بعدازاین کار در نوت پد عنوان“BatteryCycleCount” را سرچ کنید؛ یکی از عنوانهایی که پیدا می کنید که در بازه عددی بین ۰ تا ۲۰۰۰ خواهد بود و آن تعداد بار سیکل باتری ثبت شده برای باتری درون آیفون است.
این عدد دقیق است اما چیزی باعث می شود تخمین سیکل باتری شما دقیق نباشد نظم صاحب آیفون در شارژ کردن آن است.
به عنوان مثال اگر فرد روزی یک بار آیفون خود را شارژ میکند و عدد سیکل باتری آیفون ۷ او حالا در سال ۲۰۲۱ عدد 290 است، باتری تعویضی بوده زیرا در صورت ادعای صحیح صاحب دستگاه مبنی بر یک بار شارژ در هر 24 ساعت و تعویضی نبودن باتری عددی بین 1200 تا 1400 باید مشاهده می شد.
راهکار های فوق تنها قسمتی سطحی و نسبی برای مشخص شدن تعمیری بودن آیفون می باشد.
کماکان بهترین راه حل مراجعه به متخصصین تعمیرات و درخواست بررسی دقیق دستگاه است تا از دستگاه خود اطمینان حاصل کنید.